Híreink

Közösségi szolgálatos diákok tűzoltási gyakorlata tűzoltóságunkon

2017. február 27. 11:27
Szerző: Kóbor Bence rajparancsnok
Közösségi szolgálatos diákok tűzoltási gyakorlata tűzoltóságunkon

Közösségi szolgálatos diákok hajtottak végre tűzoltási gyakorlatot tűzoltó készülékkel 2017. február 21-én, a közösségi szolgálat katasztrófavédelmi képzésének zárásaként.

Másodjára indítottunk kihelyezett közösségi szolgálatos képzést katasztrófavédelmi témában a tűzoltóságunkon. A Nádasdy Tamás Szakgimnázium és Szakközépiskola 9 diákja választotta idén ezt a képzést, és hat héten át jártak tűzoltóságunkra heti egy alkalommal 2 órára. A képzés keretein belül ismereteket szereztek a Csepregi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és Önkormányzati Tűzoltóság történetéről, működéséről. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság területi felépítéséről, működéséről, és irányításáról. Megtanulták vészhelyzetben milyen teendőik lehetnek állampolgárként, hogy segíthetnek már egy szakszerű gyors és pontos segélykérő telefonhívással. Megismerték a tűzoltóság egyéni illetve gépjárműi felszereléseit, valamint a tűzoltó készülékek fajtáit és használatuk, amiből tálcatűz oltási gyakorlatot is tartottunk, amit nagy lelkesedéssel fogadtak. A gyakorlatot védőfelszerelésben tűzoltói segítséggel hajtották végre.

Reméljük érdekes izgalmas és egy életre szóló élményben részesültek a képzés során, és hogy sosem lesz szükségük éles helyzetben a megszerezett tudásukra. Ezúton is köszönjük a lelkesedésüket és szorgalmukat a képzésen.

 

További képek galériája: http://www.csepregituzoltok.hu/fotogaleria/taborok-bemutatok/kozossegi-szolgalatos-diakok-gyakorlata.html