Csepregi Tűzoltók Köszöntő

Kedves Látogató!

Köszöntöm abból az alkalomból, hogy ellátogatott a csepregi tűzoltók honlapjára.
Megtisztelve érezzük magunkat, hogy bemutathatjuk a nagy múltú, nagy hagyományokkal rendelkező Önkéntes Tűzoltó Egyesületünket, és a 201-ben alakult Önkéntes Tűzoltóságunkat, ami a törvényi változásoknak köszönhetően, 2012-től Önkormányzati Tűzoltóság néven működik tovább.
Barangolása során megismerheti történelmünket, betekintést nyerhet eszközállományunkba, megtudhatja, tagságunk milyen tevékenységet folytat, és értesülhet a tűzoltókat, a településünket érintő legfrissebb hírekről, aktuális információkról.

Az egyesület őrzi hagyományait, a rendszeresen megtartott közgyűlések mellett találkozókat szervez a régebben aktívan tevékenykedő női és férfi tűzoltói számára, bemutatókat tart különböző városi rendezvényeken, részt veszünk tűzoltó tagjaink családi eseményein, megadjuk halottainknak a végtisztességet.
Rendszeres résztvevői vagyunk a különböző szintű hazai és külföldi tűzoltó versenyeknek.

A hazai , környékbeli tűzoltókon és településeiken kívül kapcsolatot tartunk az ausztriai SWATZ és UNTERWART tűzoltóival is.

Csepregen az 1776. április 01-én történt tűzvész emlékére kiemelt figyelemmel ünnepeljük Szt. Flórián ünnepét, Csepreg fogadott védőszentje napján ünnepi istentiszteleten vesz részt a tagság.

Ha kellően felkeltettük érdeklődését, örömmel vesszük személyes látogatását is szertárunkban, különböző rendezvényeinken.

 

Kovács András
Elnök